Köpvillkor


Villkoren gäller för www.Littleunbox.se, och de prenumerationstjänster som erbjuds på webbsidan samt de produkter som levereras kopplat till prenumerationerna.

Genom att använda webbsidan eller ansöka om en LittleUnBox-prenumeration via webbsidan godtar du villkoren och förbinder dig att följa dem. Littleunbox rekommenderar att du skriver ut en kopia av dessa villkor.

Köpvillkor inte är så enkla att förstå då de ofta är skrivna av jurister och för jurister. Villkoren skyddar dock dig som konsument och därför är det viktigt att du har läst igenom köpvillkoren och satt dig in i alla detaljer. Om du har frågor gällande våra köpvillkor så är du alltid välkommen att kontakta oss på hello@littleunbox.se eller  

1. Våra uppgifter

LittleUnBox ApS - CVR NR. 41307234
Blokken 67, 
3460 Birkerød 
Danmark

E-post: hello@littleunbox.se
Telefon: + 45 25 33 80 93 

 

2. Priser

2.1 Med undantag för uppenbara felskrivningar, så gäller de priser och fraktpriser som uppges på webbsidan. Priserna är inklusive moms.

2.2 Priset för en prenumeration består normalt av en månatlig prenumerationsavgift (t.ex en månadsavgift). De priser som är gällande för din prenumeration på LittleUnBox förtydligas i samband med din ansökan om en LittleUnBox-prenumeration.

2.3 Priser och fraktkostnader kan ändras när som helst. Du är bunden av de priser som gäller vid den tidspunkt du har tecknat din prenumeration såvida vi inte ger dig besked om prisändringar och du inte inom 21 dagar från det datumet, då meddelandet skickades, meddelar LittleUnBox att du inte accepterar sådana ändrade villkor. (LittleUnBox-prenumerationen kommer därmed upphöra omgående).

 

3. Medlemskap och prenumerationsvillkor

3.1 Du kan endast teckna en LittleUnBox-prenumeration om du är över 18 år. Du ska också vara uppmärksam på att webbsidan endast förmedlar prenumerationer som levererar produkter till adresser i Sverige.

3.2 När du har ansökt om en LittleUnBox-prenumeration via webbsidan så kommer vi bekräfta att vi fått din ansökan genom att skicka ett meddelande till den e-mailadress som du uppgett. Avtalet mellan dig och LittleUnBox har först ingåtts när vi i ett e-mail till dig bekräftar att produkterna har skickats eller kommer skickas till dig.

3.3 Prenumerationsavtalet innebär att du en gång per kalendermånad får levererat produkter till den adress som du har uppgett. Vissa specifika prenumerationer (t.ex gåvotjänster) kan vara begränsade till en leverans vilket innebär att avtalet endast gäller för den här särskilda leveransen och automatiskt upphör därefter. LittleUnBox-produkten är som utgångspunkt sammansatt minst 4 olika produkter som levereras i ett särskilt paket - en LittleUnBox. Produkterna kan vara i specialstorlek, vanlig storlek, reseförpackning, och/eller gratisprov.

3.4 Vi förbehåller oss rätten att avstå från att ingå ett avtal med dig utan vidare motivering.

 

4. Betalning

4.1 När du tecknar en LittleUnBox-prenumeration accepterar du att betala den månadsvisa prenumerationsavgiften fram till prenumerationen sägs upp.

4.2 Den första månadsvisa prenumerationsavgiften betalas direkt i samband med din ansökan om prenumeration och efterföljande månadsvisa prenumerationsavgifter betalas normalt samma tid på månaden som vid beställningstillfället. Exempelvis: Om du beställde den 20 augusti kommer du faktureras den 20 september nästa gång. Om din ansökan om en LittleUnBox-prenumeration ej beviljas kommer ingen avgift att krävas. OBS! 

4.3 Betalning sker med ett betalkort (Mastercard, Visa, Maestro, American Express), Shop Pay, Apple Pay eller Google Pay. När du blir medlem och skriver in dina betalningsuppgifter så accepterar du att vi kan dra den månadsvisa prenumerationsavgiften från ditt betalkort. Detta gäller automatisk fram till det att du ändrar din betalning via ditt konto på webbsidan eller genom att du skickar ett mail hello@littleunbox.se (under förutsättning att vi hinner ändra i betalningen innanför vår tidsram).

4.4 Betalning kan också ske med LittleUnBox-presentkort eller vouchers (i linje med de villkor som gäller för vouchern eller presentkortet i fråga).

4.5 Vi förbehåller oss rätten att göra en kreditupplysning på dig.

4.6 Om du ska ändra, slänga eller förnya ditt kredit- eller betalkort kan du ändra inställningarna för betalning via din profil eller genom att du skickar ett mail till hello@littleunbox.se

4.7 Vi vill gärna uppmärksamma dig på att erbjudanden och rabatter inte kan kombineras med andra existerande rabatter, nedsatta varor eller priskampanjer.

 

5. Uppsägning och automatisk förnyelse av prenumeration

5.1. Om du önskar att avsluta din prenumeration ska det ske skriftligt genom att skicka ett e-postmeddelande till hello@littleunbox.se.

Vi avslutar din prenumeration den dagen vi mottar ditt e-postmeddelande. Efter den dagen kommer du inte att motta fler LittleUnBoxar. Din sista LittleUnBox är därmed den du betalade för innan du avslutade din prenumeration. 

Vi vill gärna uppmärksamma dig på att om du vill avsluta din prenumeration från och med den kommande månaden måste vi få ditt meddelande före ditt nästa faktureringsdatum under den aktuella månaden, 7 dagar före den första beställningen. Exempel. Om du beställde din första LittleUnBox den 20 augusti måste vi därför ha din uppsägning senast den 13 september.

5.2. Du kan avsluta eller pausa din LittleUnBox-prenumeration genom att skicka ett e-postmeddelande till hello@littleunbox.se. 

 

6. Leveranstid

6.1 Efter att du tecknat en prenumeration så kommer du att få LittleUnBox-produkter varje månad. Du mottar din första LittleUnBox senast 6 vardagar efter beställningstillfället.

6.2 Om en LittleUnBox-produkt är slutsåld så förbehåller vi oss rätten att ändra till en annan liknande produkt.

 

7. Ångerrätt

7.1 Som konsument kan du enligt lag ångra ditt köp inom 14 dagar (ångerrätten) från den dagen du mottar en LittleUnBox-produkt. Denna ångerrätt ska alltid omfatta minst sju arbetsdagar.

7.2 Du kan endast utnyttja ångerrätten om LittleUnBox-produkterna är oanvända/obruten förpackning. Det gäller inte om LittleUnBox-produkterna har skadats eller ändrats på grund av att man var tvungen att undersöka produkterna, genom en handling som inte kan härledas till dig.

7.3 Du utnyttjar din ångerrätt genom att kontakta oss innan ångerfristen har löpt ut och så skickar vi en returetikett till dig som du kan använda när du sänder tillbaka din LittleUnBox. Du ansvarar för för att returnera LittleUnBox-produkten till oss på ett ansvarsfullt sätt. Du kan kontakta oss genom att skicka ett e-postmeddelande till hello@littleunbox.se. 

7.4 Om du utnyttjar ångerrätten så återbetalar LittleUnBox det du har betalt för LittleUnBox-produkterna enligt vår returpolicy (se punkt 9 nedan).

7.5 Information om din lagstadgade ångerrätt finns också i det e-postmeddelande som informerar dig om att en LittleUnBox-produkt har skickats eller kommer att skickas till dig.

 

8. Klagomål

8.1 Från och med den 15 februari 2016 får alla konsumenter i EU en ny gemensam online-plattform för klagomål, som ger möjlighet att klaga direkt till företag i andra EU-länder. Avsikten med den europeiska online-plattformen är att göra det enklare för konsumenter och näthandlare att hantera klagomål över gränserna. Du ska självklart också ha denna möjlighet. Du finner länken till portalen här http://ec.europa.eu/consumers/odr/. Vi hoppas dock att du tar upp eventuella problem med oss direkt, då vi står redo att ta emot ditt samtal eller e-postmeddelande på hello@littleunbox.se.

Om vi inte lyckas finna en lösning, kan du även gå vidare med ärendet till Allmänna reklamationsnämnden (ARN) i Sverige.

ARN: https://www.arn.se/ Allmänna Reklamationsnämnden Box 174

101 23 Stockholm

 

9. Returpolitik

9.1 Om du returnerar en LittleUnBox-produkt till oss efter att ångerfristen gått ut (se punkt 7 ovan) så kommer vi genomföra en snabb återbetalning - senast 14 dagar från det datumet som vi har mottagit en LittleUnBox-produkt i retur. Vi kommer då att betala tillbaka LittleUnBox-produktens pris och eventuella fraktkostnader. Vi står även för kostnaden för returneringen av en LittleUnBox-produkt till oss (se Punkt 7.3 ovan).

9.2 Om du returnerar en LittleUnBox-produkt av andra anledningar (tex. pga. att du tror att något är defekt) så kommer vi undersöka den returnerade produkten och ge besked till dig via e-post inom rimlig tid gällande din återbetalning. Vi gör normalt en återbetalning snarast möjligt och senast 14 dagar från det datum som vi mottog information om att du önskar att annullera köpet. Du kan dock få vänta tills dess att varan har kommit i retur till oss alternativt att du lämnar ett bevis på att varan har sänts i retur till oss.

9.2.1 Vi återbetalar LittleUnBox-produktens pris, eventuella fraktkostnader och de tänkbara utgifter du har haft av att returnera produkten till oss. Vi återbetalar pengarna med samma betalningsmedel som du använde dig av vid köpet, förutsatt att inget annat är avtalat.

9.3 Vi löser inte ut produkter som returneras mot postförskott eller efterkrav.


10. Varans skick vid retur

Du ansvarar endast för värdeminskning som beror på annan hantering än vad som är nödvändig för att fastställa produktens egenskaper och funktion. Med andra ord - du kan prova och känna på produkterna på samma sätt som du skulle göra i en fysisk butik.

Om produkten har hanterats utöver vad som beskrivs ovan betraktar vi den som använd, vilket innebär att du vid ångrande av köpet får endast en del eller inget av köpbeloppet tillbaka. Avdragets storlek bestäms utifrån varans återstående försäljningsvärde.

För att få hela beloppet i retur gäller samma regler som vid köp i en fysisk butik. 

Vi kan inte acceptera returer av produkter som:

- Luktar av parfym eller andra starka dofter

- Har blivit utsatta för rök

- Har tvättats eller utsatts för kemikalier

- Inte har förpackats på ett ordentligt sätt

- Har spår av hår från pälsdjur

Vi rekommenderar att du returnerar varan i original emballaget.

Om din(a) produkt(er) har ett speciellt emballage och det saknas vid retur kan det medföra en värdeminskning.

 

11. Force Majeure

11.1 LittleUnBox är inte ansvarig för att villkoren inte uppfylls eller att förseningar sker som gör att vi inte kan leva upp till våra förpliktelser gällande prenumerationen i anledning av påverkan bortom vår kontroll (force majeure)

11.2 Force majeure innefattar varje händelse, handling, incident eller olycka bortom vår kontroll . Det är följande:

11.2.1 Strejker, lock-out och andra fackliga aktioner

11.2.2 Samhällsolydnad, uppror, invasion, terrorangrepp, hot om terrorangrepp, krig eller hot om krig, samt förberedelse till krig

11.2.3 Brand, explosion, storm, översvämning, jordbävning, epidemier eller andra naturkatastrofer

11.2.4 Hinder att använda järnvägar, fartyg, flyg, biltransport eller en annan form av offentlig eller privat transport

11.2.5 Hinder att använda offentliga eller privata telefonnät

11.3 Våra förpliktelser kopplade till envar prenumeration upphör att uppfyllas i den period som force majeure-händelsen pågår. LittleUnBox kommer att ta till de rimliga medel vi kan för att stoppa force majeure-händelsen eller finna en lösning för att våra förpliktelser gällande prenumerationen kan uppfyllas trots force majeure-händelsen.

 

12. Meddelanden

12.1 Meddelanden till oss ska skickas på hello@littleunbox.se. Meddelanden till dig skickas till den e-postadress som du har angett på webbsidan.

 

13. Tredjeparts-webbsidor

13.1. Den här webbsidan kan innehålla länkar till hemsidor som drivs av en av våra partners, annonsörer eller anknutna företag eller annan tredje part. Lägg märke till att vi inte är ansvariga för innehållet på dessa webbsidor eller de varor och tjänster som erbjuds där.

 

14. Intellektuell egendomsrätt

14.1 LittleUnBox eller våra licensgivare äger alla immateriella rättigheter till webbsidan och allt material som läggs ut på webbsidan. De här rättigheterna samt materialet är skyddade av copyright som gäller utan undantag.

14.2 Du kan för privat bruk skriva ut en kopia eller ladda ner ett utdrag av en sida från webbsidan. Du får inte använda någon del av det upphovsrättsskyddade materialet till kommersiella ändamål utan att först köpa en licens från oss eller vår licensgivare.

14.3 Vid tecknande av en prenumeration ger du oss rätten att citera dig från kommentarer om LittleUnBox, LittleUnBox produkter och/eller prenumeration som du har lagt upp på hemsidan, bloggar eller sociala medier samt att använda citat på vår hemsida, på sociala medier och vid annan marknadsföring.

 

15. Tillägg och ändringar

15.1 Vi kan vid olika tidpunkter lägga till eller ändra i villkoren. Du är förpliktigad att följa de villkor som gäller vid den tidpunkten som du har tecknat en LittleUnBox-prenumeration, såvida vi inte meddelar dig om ändringar i dessa villkor och du inte inom 60 dagar från det datumet som meddelandet har skickats, informerar oss om att du inte accepterar sådana ändrade villkor (i detta fall kommer prenumerationen att upphöra direkt).

 

16. Lagstiftning och tvister

16.1 Dessa villkor och din prenumeration ska tolkas och tillämpas i enighet med svensk (dansk) lagstiftning. Tvister kopplat till de här villkoren eller din prenumeration ska avgöras i den danska civildomstolen.

 

17. Rättigheter och skyldigheter

17.1 Du får inte missbruka dina rättigheter eller ej fullfölja dina förpliktelser gällande prenumerationen utan vårt skriftliga samtycke.  LittleUnBox kan när som helst under din prenumerationsperiod använda oss av våra rättigheter och skyldigheter kopplat till prenumerationen.

 

18. Presentkort

18.1 Köparen av ett presentkort har två veckors returrätt då pengarna kan föras tillbaka. Pengarna kan endast föras tillbaka om presentkortet inte blivit inlöst av mottagaren.

18.2 Mottagaren av presentkortet kan ej få kortets värde utbetalt.

18.3 När presentkortet löses in kan mottagaren få den första boxen snabbast möjligt eller motta ett utskriftsvänligt bevis. 

18.4 Om man som presentkorts-prenumerant är missnöjd med en box kan man inte få pengaersättning för boxen.

 

Köpvillkoren uppdaterades senast 26-08-2021.