Köpevillkor


Villkoren gäller för www.Littleunbox.se, och de prenumerationstjänster som erbjuds på webbsidan samt de produkter som levereras kopplat till prenumerationerna.

Genom att använda webbsidan eller ansöka om en LittleUnBox-prenumeration via webbsidan godtar du villkoren och förbinder dig att följa dem. Littleunbox rekommenderar att du skriver ut en kopia av dessa villkor.

Köpevillkor är inte så enkla att förstå då de ofta är skrivna av jurister och för jurister. Villkoren skyddar dock dig som konsument och därför är det viktigt att du har läst igenom köpevillkoren och satt dig in i alla detaljer. Om du har frågor gällande våra köpevillkor så är du alltid välkommen att kontakta oss på hello@littleunbox.se eller  

1. Våra uppgifter

LittleUnBox ApS - CVR NR. 41307234
Blokken 67, 
3460 Birkerød 
Danmark

E-post: hello@littleunbox.se
Telefon: + 45 25 33 80 93 

2. Priser

2.1. De priser och fraktkostnader som anges på hemsidan är giltiga vid alla tidpunkter med undantag för uppenbara skrivfel. Priserna inkluderar moms.

 2.2. Priset på ett abonnemang består vanligtvis av en periodisk abonnemangsavgift (t.ex. en månadsavgift). De priser som gäller för ditt abonnemang förtydligas i samband med ditt köp av ett LittleUnBox-abonnemang.

2.3. Priser och fraktkostnader kan ändras när som helst. Du är bunden av de priser som gäller just vid den tidpunkt då du tecknade ditt LittleUnBox-abonnemang. Såvida vi inte meddelar dig om prisändringar och du inte meddelar LittleUnBox inom 21 dagar från det datum då meddelandet skickas att du inte accepterar sådana ändrade villkor (LittleUnBox-abonnemanget kommer därför att avslutas omedelbart).

2.4 Då och då kommer det att finnas kampanjer med erbjudanden för nya medlemmar på deras första bok. Detta gäller alltså inte befintliga medlemmar eller personer som tidigare varit medlemmar i LittleUnBox ApS.

3. Medlemskap och prenumerationsvillkor

3.1 Du kan endast teckna en LittleUnBox-prenumeration om du är över 18 år. Du ska också vara uppmärksam på att webbsidan endast förmedlar prenumerationer som levererar produkter till adresser i Sverige.

3.2 Vi kommer att bekräfta genom att skicka ett meddelande till den e-postadress du angav när du ansökte om ett LittleUnBox-abonnemang via hemsidan. Avtalet mellan dig och LittleUnBox träder i kraft först när vi bekräftar i ett nytt e-postmeddelande till dig att produkterna har skickats eller kommer att skickas till dig.

3.3 Prenumerationsavtalet innebär att du en gång per kalendermånad får levererat produkter till den adress som du har uppgett. Vissa specifika prenumerationer (t.ex gåvotjänster) kan vara begränsade till en leverans vilket innebär att avtalet endast gäller för den här särskilda leveransen och automatiskt upphör därefter. LittleUnBox Produkten är vanligtvis sammansatt av minst 4 produkter som levereras i ett specialpaket - en LittleUnBox. Produkter kan vara anpassade storlekar, inklusive full storlek, resestorlek och/eller provstorlek.

3.4 Vi förbehåller oss rätten att avstå från att ingå ett avtal med dig utan vidare motivering.

4. Betalning

4.1 Framtill ditt abonnemang har avslutats, samtycker du till att betala det månatliga abonnemangspriset när du ansluter dig till din LittleUnBox-prenumeration.

4.2 Det första månatliga prenumerationspriset betalas omedelbart i samband med din prenumerationsansökan och det efterföljande månatliga prenumerationspriset betalas vanligtvis samma månadsdatum som den dag du första gången beställde. Exempel. Beställer du den 20 augusti så dras du nästa gång den 20 september. Om din ansökan om ett LittleUnBox-abonnemang inte accepteras (jfr punkt 2.4) utgår ingen avgift.

4.3 Betalning måste göras via något av dessa alternativ; Visa, Mastercard, Maestro, American Express, Shop Pay, Apple Pay eller Google Pay. Du samtycker till att vi kan ta ut periodiska prenumerationsavgifter från ditt kredit- eller betalkort utan ytterligare auktorisering tills du ändrar din betalning via ditt konto på webbplatsen, eller genom att skicka ett e-postmeddelande till hello@littleunbox.se (med tillägg av tiden vi måste rimligen ändra betalningen).

4.4 Betalning kan också ske med LittleUnBox-presentkort eller vouchers (i linje med de villkor som gäller för vouchern eller presentkortet i fråga).

4.5 Vi förbehåller oss rätten att göra en kreditupplysning på dig.

4.6 Om du ska ändra, slänga eller förnya ditt kredit- eller betalkort kan du ändra inställningarna för betalning via din profil eller genom att skicka ett mail till hello@littleunbox.se

4.7 Vi vill gärna uppmärksamma dig på att erbjudanden och rabatter inte kan kombineras med andra existerande rabatter, nedsatta varor eller priskampanjer.

5. Uppsägning och automatisk förnyelse av prenumeration

5.1. Om du vill säga upp din prenumeration måste du göra det skriftligen till hello@littleunbox.dk Vi avbryter din prenumeration från den dag vi får ditt mejl. Från och med uppsägningsdagen kommer du inte att få någon mer LittleUnBox. Den sista LittleUnBox kommer därför att vara den du senast betalade för innan din uppsägning. Observera att om du vill säga upp din prenumeration från och med den kommande månaden måste vi få din uppsägning innan ditt nästa faktureringsdatum. under innevarande månad, 7 dagar före den första beställningen. Exempel. Om du beställde din första LittleUnBox den 20 augusti måste vi alltså få din avbokning senast den 13 september. 5.2. Du kan avsluta prenumerationen eller pausa din LittleUnBox genom att skicka ett e-postmeddelande till hello@littleunbox.dk

5.2. Medlemskapet kan avslutas via en medlemsprofil som du har skapat i samband med ditt medlemskap eller genom att skicka ett mejl till hello@littleunbox.se

5.3. Du kan pausa din LittleUnBox-prenumeration genom att skicka ett e-postmeddelande till hello@littleunbox.se. OBS! Vi pausar abonnemanget i högst 3 månader.

6. Leveranstid

6.1 Efter att du tecknat en prenumeration så kommer du att få LittleUnBox-produkter varje månad. Du får hem din första LittleUnBox senast 6 vardagar efter beställningstillfället.

6.2 Om en LittleUnBox-produkt är slutsåld så förbehåller vi oss rätten att ändra till en annan liknande produkt.

6.3 Vi friskriver oss från alla eventuella förseningar gällande leveranser då detta är utanför vår kontroll.

7. Ångerrätt

7.1 Som konsument kan du enligt lag ångra ditt köp inom 14 dagar (ångerrätten) från den dagen du mottar en LittleUnBox-produkt. Denna ångerrätt ska alltid omfatta minst sju arbetsdagar.

7.2 Du kan endast utnyttja din ångerrätt om LittleUnBox-produkterna är väsentligen oförändrade. Detta gäller inte om LittleUnBox-produkten har skadats eller ändrats på grund av en åtgärd som var nödvändig för att undersöka produkten, eller på grund av en omständighet som inte kan hänföras till dig.

7.3 Du utövar din ångerrätt genom att göra följande: Kontakta oss, innan ångerrätten utgår, på hello@littleunbox.se. Skicka sedan tillbaka din LittleUnBox till:

LittleUnBox ApS
Block 67
3460Birkerød

Du ansvarar för för att returnera LittleUnBox-produkten till oss på ett ansvarsfullt sätt.

Vi tar inte emot returpaket som skickas till paketboxar och utlämningsställen. Paketet ska returneras med Postnord.

7.4 Om du utnyttjar din ångerrätt kommer LittleUnBox att återbetala det du har betalat för LittleUnBox-produkten i enlighet med vår returpolicy (se punkt 9 nedan). LittleUnBox täcker inte fraktkostnaderna för ditt köp eller retur.

7.5 Information om din lagstadgade ångerrätt framgår också av vårt meddelande om att en LittleUnBox-produkt har skickats eller kommer att skickas till dig.

8. Klagomål

8.1 Från och med den 15 februari 2016 får alla konsumenter i EU en ny gemensam online-plattform för klagomål, som ger möjlighet att klaga direkt till företag i andra EU-länder. Avsikten med den europeiska online-plattformen är att göra det enklare för konsumenter och näthandlare att hantera klagomål över gränserna. Du ska självklart också ha denna möjlighet. Du finner länken till portalen här http://ec.europa.eu/consumers/odr/. Vi hoppas dock att du tar upp eventuella problem med oss direkt, då vi står redo att ta emot ditt samtal eller e-postmeddelande på hello@littleunbox.se.

Om vi inte lyckas finna en lösning, kan du även gå vidare med ärendet till Allmänna reklamationsnämnden (ARN) i Sverige.

ARN: https://www.arn.se/
Allmänna Reklamationsnämnden
Box 174
101 23 Stockholm

9. Returpolitik

9.1 Efter att du har utnyttjat din ångerrätt (se punkt 7 ovan), och om du returnerar en LittleUnBox-produkt till oss, kommer vi att göra en återbetalning snabbt, och senast 14 dagar från det datum vi har fått tillbaka produkten till LittleUnBox. Vi kommer alltså att återbetala priset för LittleUnBox-produkten.

9.2 Om du returnerar en LittleUnBox-produkt av andra anledningar (tex. pga. att du tror att något är defekt) så kommer vi undersöka den returnerade produkten och ge besked till dig via e-post inom rimlig tid gällande din återbetalning. Vi gör normalt en återbetalning snarast möjligt och senast 14 dagar från det datum som vi mottog information om att du önskar att annullera köpet. Du kan dock få vänta tills dess att varan har kommit i retur till oss alternativt att du lämnar ett bevis på att varan har sänts i retur till oss. Vi kommer att återbetala priset för LittleUnBox-produkten och alla rimliga utgifter du har haft för att returnera LittleUnBox-produkten till oss.

9.2.1 Vi kommer i princip att återbetala pengar till dig via samma betalningsmetod som du använde för att göra din betalning till oss.

9.2 Tyvärr kan vi inte erbjuda att returnera enskilda varor då priset på kartongen baseras på ett totalsumma. Om vi ​​byter varan mot en annan vara, kan vi inte spåra vilka varor vi har skickat ut till den enskilda kunden och det finns därför en risk att vi skickar samma vara igen i framtiden. Vi kan därför erbjuda att du kan skicka tillbaka boxen. Vi återbetalar dig då värdet av boxen, förutsatt att alla produkter är i obruten förpackning.

9.3. Tyvärr kan vi inte erbjuda att returnera enskilda varor då priset på kartongen baseras på ett total köp. Om vi ​​byter ut varan mot en annan kan vi inte spåra vilka varor vi har skickat ut till dig och det finns därför en risk att vi skickar samma vara igen i framtiden. Vi kan därför erbjuda att du kan skicka tillbaka kartongen, och då återbetalar vi värdet på kartongen, förutsatt att alla produkter är i obruten förpackning. Vi täcker inte frakten för retur av kartongen.

10. Varans skick vid retur

Du ansvarar endast för värdeminskning som beror på annan hantering än vad som är nödvändig för att fastställa produktens egenskaper och funktion. Med andra ord - du kan prova och känna på produkterna på samma sätt som du skulle göra i en fysisk butik.

Om produkten har hanterats utöver vad som beskrivs ovan betraktar vi den som använd, vilket innebär att du vid ångrande av köpet får endast en del eller inget av köpbeloppet tillbaka. Avdragets storlek bestäms utifrån varans återstående försäljningsvärde.

För att få hela beloppet i retur gäller samma regler som vid köp i en fysisk butik. 

Vi kan inte acceptera returer av produkter som:

- Luktar av parfym eller andra starka dofter

- Har blivit utsatta för rök

- Har tvättats eller utsatts för kemikalier

- Inte har förpackats på ett ordentligt sätt

- Har spår av hår från pälsdjur

Vi rekommenderar att du returnerar varan i original emballaget.

Om din(a) produkt(er) har ett speciellt emballage och det saknas vid retur kan det medföra en värdeminskning.

11. Force Majeure

11.1. LittleUnBox ansvarar inte för eventuella underlåtenhet att utföra eller försena utförandet av någon av våra förpliktelser under en prenumeration orsakad av händelser utanför vår rimliga kontroll (force majeure).

11.2. Force majeure inkluderar varje händelse, handling, underlåtenhet eller olycka utanför vår rimliga kontroll och inkluderar särskilt (utan begränsning) följande:

11.2.1. Lockout, strejk eller andra stridsåtgärder;

11.2.2. Terroristattack eller hot om terroristattack, krig eller hot eller förberedelse för krig, civila oroligheter, invasion eller uppror;

11.2.3. Brand, storm, explosion, jordbävning, översvämning, epidemi eller annan naturkatastrof;

11.2.4. Omöjlighet att använda järnvägar, flygplan, sjöfart, motortransport eller någon annan form av offentlig eller privat transport; och

11.2.5. Omöjlighet att använda offentliga eller privata telenät.

11.3. Våra tjänster under alla prenumerationer anses vara avstängda under den tid som force majeure-händelsen pågår. LittleUnBox kommer att använda våra rimliga ansträngningar för att få force majeure-händelsen att upphöra eller för att hitta en lösning där våra åtaganden enligt abonnemanget kan fullgöras trots force majeure-händelsen.

12. Meddelanden

12.1 Meddelanden till oss ska skickas på hello@littleunbox.se. Meddelanden till dig skickas till den e-postadress som du har angett på webbsidan.

13. Tredjeparts-webbsidor

13.1. Denna webbplats kan innehålla länkar till webbplatser som drivs av en av våra partners, annonsörer eller affiliates eller andra tredje parter. Observera att LittleUnBox inte ansvarar för innehållet på sådana webbplatser eller de varor eller tjänster som erbjuds där.

14. Intellektuell egendomsrätt

14.1 LittleUnBox eller våra licensgivare äger alla immateriella rättigheter till webbplatsen och allt material som publiceras på webbplatsen. Dessa rättigheter och material är skyddade av upphovsrätt och alla rättigheter i detta avseende är förbehållna.

14.2 Du kan för privat bruk skriva ut en kopia eller ladda ner ett utdrag av en sida från webbsidan. Du får inte använda någon del av det upphovsrättsskyddade materialet till kommersiella ändamål utan att först köpa en licens från oss eller vår licensgivare.

14.3 Vid tecknande av en prenumeration ger du oss rätten att citera dig från kommentarer om LittleUnBox, LittleUnBox produkter och/eller prenumeration som du har lagt upp på hemsidan, bloggar eller sociala medier samt att använda citat på vår hemsida, på sociala medier och vid annan marknadsföring.

15. Tillägg och ändringar

15.1 Vi kan komma att göra tillägg eller ändringar i dessa Villkor från tid till annan. Du är bunden av de villkor som gällde när du prenumererade på LittleUnBox, såvida vi inte meddelar dig om ändringar av dessa villkor och du inte, inom 60 dagar från det datum då meddelandet skickades, informera oss om att du inte accepterar sådana ändrade villkor (om tillämpligt kommer din prenumeration omedelbart att avslutas).

16. Lagstiftning och tvister

16.1 Dessa villkor och din prenumeration ska tolkas och tillämpas i enighet med svensk (dansk) lagstiftning. Tvister kopplat till de här villkoren eller din prenumeration ska avgöras i den danska civildomstolen.

17. Rättigheter och skyldigheter

17.1 Du får inte missbruka dina rättigheter eller ej fullfölja dina förpliktelser gällande prenumerationen utan vårt skriftliga samtycke.  LittleUnBox kan när som helst under din prenumerationsperiod använda oss av våra rättigheter och skyldigheter kopplat till prenumerationen.

18. Presentkort

18.1 Köparen av ett presentkort har två veckors returrätt då pengarna kan föras tillbaka. Pengarna kan endast föras tillbaka om presentkortet inte blivit inlöst av mottagaren.

18.2 Mottagaren av presentkortet kan ej få kortets värde utbetalt.

18.3 När ett LittleUnBox-presentkort löses in har mottagaren möjlighet att välja mellan att få den första kartongen så snart som möjligt, eller att få ett utskriftsvänligt Gåvo-bevis.

18.4 Om man som presentkorts-prenumerant är missnöjd med en box kan man inte få pengaersättning för boxen.

Köpevillkoren uppdaterades senast 13-03-2023.